Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Koncert i izložba

Uz Letu štuke i Konstraktu u Banjaluci obilježeni Dan Evrope i Evropska noć muzeja

Dan Evrope i Evropska noć muzeja obilježeni u Banjaluci
Foto: Delegacija EU u BiH

“Noć muzeja je ove godine povezana sa Danom Evrope, i ovom prilikom slavimo zajedničko kulturno naslijeđe, solidarnost i zajedništvo naroda Evrope”, rekla je direktorica Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Sarita Vujković

Koncertom bendova “Letu štuke“ i “Konstrakta i Zemlja gruva“ u subotu su u Banja Luci, u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske, obilježeni Dan Evrope i Evropska noć muzeja.

Koncert “Oduvijek u srcu“ Evrope dio je programa obilježavanja Dana Evrope u Bosni i Hercegovini u organizaciji Evropske unije u BiH i lokalnih partnera, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

-Predivno je proslaviti Dan Evrope u Banja Luci posebno što je ovo prvi put da Bosna i Hercegovina obilježava ovaj važan dan kao zemlja kandidat za članstvo u EU. Drago mi je da proslavljamo Dan Evrope kulturnim događajima jer nas kutura i umjetnost spajaju, podsjećaju na naše zajedničke tradicije i naslijeđe i ujedinjuju nas u različitosti – rekao je šef Regionalnog ureda u Banjaluci Evropske unije u BiH Simone Guerrini.

Povodom Evropske noći muzeja posjetioci Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske su imali priliku da do ponoći razgledaju retrospektivnu izložbu “Sutra je ponedeljak“ istaknutog neoavangardnog umjetnika Dragoljuba Raše Todosijevića, koja je realizovana u saradnji s Muzejem savremene umetnosti Vojvodine.

-Izuzetno mi je zadovoljstvo što ovogodišnju Noć muzeja realizujemo u saradnji sa Evropskom unijom u Bosni i Hercegovini. Noć muzeja je ove godine povezana sa Danom Evrope, i ovom prilikom slavimo zajedničko kulturno naslijeđe, solidarnost i zajedništvo naroda Evrope – naglasila je direktorica Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Sarita Vujković.