Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

Uz ovacije publike ispraćen Koncert DoReMi&Vi Surian, Šarić & Sinovi

22/03/2017

Zvuci najljepših arija iz opera Nabucco, Carmen, Čarobna frula, Figarova ženidba i dr, u izvedbi renomiranih solista Giorgija Suriana i Ivice Šarića sa njihovim sinovima, uz Hor Opere NPS, Sarajevsku filharmoniju kojom je dirigovao maestro Ivo Lipanović, večeras su do posljednjeg mjesta ispunili salu Narodnog pozorišta Sarajevo, gdje je u okviru koncertnog programa DoReMi&Vi sarajevskoj publici Fondacija za muzičke umjetnosti na čelu sa Ninoslavom Verberom priuštila nezaboravan koncert Surian, Šarić & Sinovi.

S razlogom je najpoznatiji hrvatski muzički kritičar Branimir Pofuk u “Večernjem listu” koncert ocijenio kao “spektakl kakav još nismo vidjeli” i dodao da “Šarići i Suriani imaju potencijal svjetske senzacije”.

Koncertu su prisustvovale mnogobrojne zvanice iz kulturnog i javnog života.  Bila je ovo posebna noć za Sarajevo i koncert koji će se dugo pamtiti.

https://www.youtube.com/watch?v=t-O_eF1WnR4&feature=em-upload_owner

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.