velika scena

Uzbudljiva komedija “Šta ćemo sad” u petak na sceni NPM-a

predstava

Komedija “Šta ćemo sad?” osvojila je Veliku lisku za najbolju predstavu po izboru publike na 12. međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska 2015.”, a zabilježila je i brojna gostovanja uz veliki interes publike

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar u petak, 23. aprila, u 18 sati bit će odigrana komedija “Šta ćemo sad?” autora Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića.

Kako se navodi u najavi, iako se na prvo čitanje doima kao komedija u kojoj se Đuro kao glumac primarno bavi strahom svoje profesije od praznog pozorišta, ubrzo se otkriva da je ovaj tekst egzistencijalna parodija stanja nas samih u društvu u kome se nalazimo.

“Šta ćemo sad?” je moderna, aktualna komedija koja koincidira s vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi pozorište danas, ali i društvo u cjelini. Sam redatelj je na zanimljiv način okarakterizirao predstavu, kazavši kako je “Šta ćemo sad?” poput dobrog sevdaha i filozofije te vrste muzike. “Znaš ono, pjevaš, a plačeš”. Iako po žanru komedija, predstava na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu pretpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje: “Jesmo li mi sami postali vic?”.

Glumačku postavu čine: Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo.

Komedija “Šta ćemo sad?” osvojila je Veliku lisku za najbolju predstavu po izboru publike na 12. međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska 2015.”, a zabilježila je i brojna gostovanja uz veliki interes publike.

Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog stožera FBiH koje su na snazi.