Kultura

Vaskršnji koncert u BNP Zenica

11/04/2018

SPKD „Prosvjeta“ i ove godine organizuje koncert povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa. Nakon što je pet godina održavan u Sarajevu, sad već tradicionalni Vaskršnji koncert, biće po prvi put održan u Zenici, u Sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, uz zajedničku organizaciju „Prosvjeta“ iz Zenice, Sarajeva i Mostara.

Koncert će biti održan 13. aprila, u 19:30, a učestvovaće Omladinski hor Zenica, pod dirigentskom palicom maestra Milenka Karovića, te trio harmonika „LMA“ sa Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu, grupa „Accordion Saturday“ iz Zenice, i etno grupa „Sveti Dimitrije“ iz Nevesinja. Program će obuhvatiti različite muzičke pravce, od klasičnih djela, preko etno i duhovnih pjesama, pa do prepoznatljivih popularnih muzičkih kompozicija.

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ je prije pet godina, ponukana uspjehom i posjećenošću Božićnih koncerta odlučilo da krene i u realizovanje muzičkih manifestacija posvećenih drugom velikom hrišćanskom prazniku, Vaskrsu. Tako je proteklih pet godina Vaskršnji koncert organizovan u Sarajevu, u Domu Oružanih snaga BiH, i a u tih pet godina koncertne svečanosti su uveličali brojni umjetnici, od horova, solista i grupa pa do glumaca koji su uz muzičke numere dočarali i brojne običaje i tradiciju ovih prostora. Prosvjeta u Federaciji BiH je prije dvije godine i zvanično objedinila svoj rad, ozvaničivši usku saradnju Prosvjeta u Sarajevu, Zenici i Mostaru. Ovogodišnji Prosvjetin Vaskršnji koncert dolazi u Zenicu, prvi put, a zenička publika će imati priliku uživati u raskošnom programu u Sali Bosanskog narodnog pozorišta.

“Nakon samog koncerta, organizovaćemo i prigodan koktel i druženje u foajeu pozorišta, te i tako podijeliti radost Vaskršnjih praznika sa svim posjetiocima, u duhu onoga što na našim prostorima živi već vijekovima, a to je da jedni sa drugima zajednički slavimo praznike, i na taj način se dodatno obogaćujemo. Pozivamo vas da nam se pridružite i da zajednički budemo dio ovog muzičkog i scenskog događaja, stoji u saopštenju SPKD “Prosvjeta”.

Ulaz na koncert je besplatan.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.