Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vatikanski muzeji modernizirali internetsku stranicu

muzej vatikan

atikanskom Sikstinskom kapelom ili Rafaelovim sobama odnedavno možete prošetati uz pomoć nove, modernije i sofisticiranije internetske stranice, a u Vatikanu se nadaju da će se na taj način povećati broj virtualnih posjeta cjelokupnoj bogatoj zbirci umjetnina.

Web-stranicu www.museivaticani.va čini 13.000 stranica na pet stranih jezika – talijanskom, engleskom, španjolskom, njemačkom i francuskom.

Zainteresiranima je ponuđeno 3.000 fotografija i 57 video-snimki, a mogu birati između interaktivnog posjeta i brze navigacije, prenosi Hina.

Stranica omogućuje i podjelu fotografija izloženih remek-djela na Twitteru i Facebooku.

Novost je i “online katalog” koji trenutačno sadrži 4.000 od 20.000 umjetničkih djela izloženih u stalnome postavu muzeja. Tijekom iduće godine u katalogu će se naći i preostalih 16.000 izložaka, najavila je novoizabrana direktorica Vatikanskih muzeja, Barbara Jatta, koja je od 1. siječnja prva žena na tom prestižnom radnom mjestu.

Za one koji žele izići iz virtualnog svijeta i osobno prošetati muzejima, praktična rubrika omogućuje im da rezerviraju ulaznicu kako bi izbjegli velike gužve.

U Vatikanskim muzejima nalazi se jedna od najvećih umjetničkih kolekcija u svijetu s više od sedam kilometara galerija i slavnom Sikstinskom kapelom. Muzeje godišnje posjeti više od šest milijuna turista.