Kultura

"Preporod"

Veče klasične muzike u Ilijašu

05/08/2020

Predsjednik BZK" Preporod" Ilijaš Adis Duraković izražava zadovoljstvo što imaju priliku biti organizatori jednog nesvakidašnjeg kulturnog događaja u općini

Program “Veče klasične muzike“ bit će održan u petak, 7. augusta na Trgu Alije Izetbegovića u Ilijašu.

U programu učestvuju Dženana Šehanović Sarajlić (klavir) , Dženana Huseinagić (sopran), i Lejla Jakubović, klavir te gosti Nedžla Duraković, Ines Jozić, Hidajeta Hasanspahić (klavir) i Husejn Barjaktarević (harmonika).

Dženana Šehanović Sarajlić istakla je da joj je čast najaviti ovaj koncert, zahvalivši opštinskom načelniku Akifu Fazliću i BZK” Preporod” Ilijaš koji su ga realizovali i finansijski podržali.

– Takođe, moram naglasiti da su gosti koncerta naša djeca, učenici područnog odsjeka OMBŠ “Novo Sarajevo”, prespektivni mladi umjetnici iz Ilijaša. Publika će imati priliku da uživa u poznatim djelima klasične muzike, ali i klasičnim obradama sevdalinki – kazala je Šehanović Sarajlić.

Predsjednik BZK Preporod Ilijaš Adis Duraković izražava zadovoljstvo što imaju priliku biti organizatori jednog nesvakidašnjeg kulturnog događaja u općini.

– S obzirom da se nalazimo u veoma teškom vremenu, kada je sve stalo pa tako i održavanje svih kulturnih manifestacija, ovo je veliki događaj za našu lokalnu zajednicu. Nadamo se u budućnosti nastavku saradnje sa velikim muzičkim umjetnicima i mladim muzičkim nadama Ilijaša, kao i da će ovakvi događaji postati sastavni dio kulturnih dešavanja u našoj općini – kazao je.

Na programu su djela F. Chopin-a, C. Norton-a, J. Hatze-a, G. Faure-a te nekoliko arija, ali i poznatih solo pjesama poput Con te partiro, Bessame mucho, O sole mio…

Publika će moći uživati i u klasičnim obradama sevdalinki za sopran i klavir.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.