Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Veče sevdaha” kruna banjalučke manifestacije “Vezeni most 2017”

vezeni most 2017

Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” iz Zenice, večeras je Banjaluci poklonila koncert “Veče sevdaha” održan u okviru manifestacije “Vezeni most 2017.”, javlja Anadolu Agency (AA).

Koncert je održan u koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor, a, osim gostiju iz Zenice, nastupio je i banjalučki hor “Safikada”. U koncertnoj dvorani tražilo se mjesto više, a posjetioci su pjevali zajedno sa izvođačima i nagrađivali ih gromoglasnim aplauzima.

“Veče sevdaha” inače predstavlja tradicionalni kraj manifestacije “Vezeni most” koju svake godine u gradu na Vrbasu organizuje Zajednica udružena građana Banjaluke.

Hazim Maglajlić predsjednik Organizacionog odbora 14. susreta Banjalučana “Vezeni most”, rekao je da se zbog ove večeri u Banjaluku vraća veliki broj Banjalučana koji žive u dijaspori, ali i iz bh. gradova, naročito iz Sarajeva.

Izrazio je zahvalnost zeničkom “Preporodu” jer su odlučili da besplatno održe koncert u okviru ove manifestacije, a, osim toga, zahvaljujući njima organizovana je i izložba slika Likovne kolonije iz Zenice “Stara Bosna”, koja je večeras otvorena u holu Banskog dvora.

Rezimirajući manifestaciju koja je počela u petak, Maglajlić je istakao da je cilj bio da se druže i da pokažu “da možemo živjeti jedni s drugima i to ne jedni pored drugih, nego zajedno”.

“Sve manifestacije imale su za cilj da nas pomire”, rekao je on i ocijenio da je ovogodišnja manifestacija bila izuzetno uspješna.

Kazao je da za sljedeću godinu planiraju da u Vezenom mostu učestvuju i građani iz grudih opština.

“Da ostvarimo saradnju i da se prevaziđe sve ono što nas je sve ove godine sputavalo. Nadam se da ćemo ponovo početi da idemo zajedno i na Bajrame i na Božiće, kao što je to nekad bilo”, kazao je Maglajlić.

Među Banjalučanima koji su večeras uživali u sevdalinkama bio je i Mujo Metaj, koji od 1993. godine živi u Švedskoj. Sada u Banjaluku dolazi oko četiri puta godišnje, a manifestaciju “Vezeni most” nikada ne propušta.

“Ovo je nama potrebno da se povezujemo, dođemo ovdje da napunimo naše akumulatore, odemo gore i pravimo manifestaciju sličnu ovome koja se održava u oktobru u Halmstadu. Ovo je krasno, trebalo bi da se i dalje nastavi, samo da se poveže još više ljudi, da nam političari dođu da vide šta radimo, da smo obično ljudi”, rekao je Mujo Metaj.