Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SPKD "Prosvjeta"

Veče sjećanja na Ratka Pejanovića i Sinišu Jokića u Ćorovića kući

pejanovic jokic (1)

O Siniši i Ratku govorit će njihovi prijatelji i saradnici, a večer će teći uz zvuke gitare i pjesme koje su Siniša i Ratko voljeli, saopćeno je iz SPKD “Prosvjeta” Mostar

Povodom godišnjica smrti Ratka Pejanovića, dugogodišnjeg generalnog sekretara Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) “Prosvjeta” Mostar i Siniše Jokića, novinara, pjesnika i dugogodišnjeg predsjednika mostarske “Prosvjete”, u utorak, 15. septembra, u bašti Ćorovića kuće u 19 sati bit će upriličen prigodan program.

O Siniši i Ratku govorit će njihovi prijatelji i saradnici, a večer će teći uz zvuke gitare i pjesme koje su Siniša i Ratko voljeli, saopćeno je iz SPKD “Prosvjeta” Mostar.

Ratko Pejanović rođen je 1944.godine, a cijeli svoj život je proveo u Mostaru. Rođen je i odrastao na Carini, na dijelu između hotela Neretve prema Carinskom mostu, kako je on volio reći, u epicentru grada. U poslijeratnom periodu Ratko je bio generalni sekretar mostarskog SPKD “Prosvjeta”, predsjednik Udruženja “Josip Broz Tito”, komandir Vatrogasnog društva “Park prirode-Rujište” te bivši predsjednik Gradskog vijeća Mostara.

Siniša Jokić rođen je 29. oktobra 1969. godine. Bio je novinar RTV Mostara, pjesnik i kulturni radnik te humanista uvijek spreman da pomogne onima u potrebi. Dugo godina je obnašao funkciju predsjednika SPKD ”Prosvjeta” Mostar. Njegove pjesme su posthumno objavljene u zbirku poezije pod naslovom “Na putu ka jugu”, stoji u saopćenju.