Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kraj 33. izdanja

Večer sevdaha zatvara ovogodišnje Mostarsko ljeto

mostarsko ljeto

Na samom početku završne svečanosti, organizatori će uručiti prigodne zahvalnice pokroviteljima, medijskim kućama koje su kontinuirano izvještavale o sadržajima, ali i najvjernijim posjetiocima Mostarskog ljeta koje je počelo je 20. juna ove godine

Trideset treće izdanje ovogodišnjeg Mostarskog ljeta zatvara Večer sevdaha Narodnog orkestra Mostar, koja će biti upriličena u Centru za kulturu u četvrtak 26. augustu s početkom u 20 sati.

Posjetioci koncerta će imati priliku uživati u interpretacijama tradicionalnih bosanskohercegovačkih narodnih pjesama mostarskih solista: Adnana Jakupovića, Mustafe Omerike, Anela Čorde, Salema Sihirlića, Adnana Jerlagića, Hamze Šantića, Dine Memića i Semira Hrbinića, priopćili su organizatori.

Na samom početku završne svečanosti, organizatori će uručiti prigodne zahvalnice pokroviteljima, medijskim kućama koje su kontinuirano izvještavale o sadržajima, ali i najvjernijim posjetiocima Mostarskog ljeta koje je počelo je 20. juna ove godine.

Organizatori ove tradicionalne kulturne manifestacije, s tradicijom dugom više od tri decenije, ove godine su bili: Centar za kulturu, Narodno pozorište, Narodna biblioteka, Pozorište lutaka i Muzej Hercegovine.

Ovogodišnji sponzori su Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa HNK, Grad Mostar i BH Telecom.