Kultura

kraj 33. izdanja

Večer sevdaha zatvara ovogodišnje Mostarsko ljeto

25/08/2021

Na samom početku završne svečanosti, organizatori će uručiti prigodne zahvalnice pokroviteljima, medijskim kućama koje su kontinuirano izvještavale o sadržajima, ali i najvjernijim posjetiocima Mostarskog ljeta koje je počelo je 20. juna ove godine

Trideset treće izdanje ovogodišnjeg Mostarskog ljeta zatvara Večer sevdaha Narodnog orkestra Mostar, koja će biti upriličena u Centru za kulturu u četvrtak 26. augustu s početkom u 20 sati.

Posjetioci koncerta će imati priliku uživati u interpretacijama tradicionalnih bosanskohercegovačkih narodnih pjesama mostarskih solista: Adnana Jakupovića, Mustafe Omerike, Anela Čorde, Salema Sihirlića, Adnana Jerlagića, Hamze Šantića, Dine Memića i Semira Hrbinića, priopćili su organizatori.

Na samom početku završne svečanosti, organizatori će uručiti prigodne zahvalnice pokroviteljima, medijskim kućama koje su kontinuirano izvještavale o sadržajima, ali i najvjernijim posjetiocima Mostarskog ljeta koje je počelo je 20. juna ove godine.

Organizatori ove tradicionalne kulturne manifestacije, s tradicijom dugom više od tri decenije, ove godine su bili: Centar za kulturu, Narodno pozorište, Narodna biblioteka, Pozorište lutaka i Muzej Hercegovine.

Ovogodišnji sponzori su Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa HNK, Grad Mostar i BH Telecom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.