Kultura

predstava iz 2019.

Večeras “Alfa Beta” na online repertoaru Narodnog pozorišta Mostar

17/04/2020

Predstava je premijerno odigrana 11. januaru 2019. godine, a govori o bračnim odnosima, odnosima u porodici, propitujući instituciju braka s pozicije izbora ulaska ili ne u tu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i šta sa sobom kroz vrijeme brak nosi

Narodno pozorište Mostar i ovog petka nastavlja praksu online prikazivanja predstava, a ovaj put riječ je o predstavi “Alfa Beta”, Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića, koja će publici biti dostupna 17. aprila od 20 sati.

Predstava je premijerno odigrana 11. januaru 2019. godine, a govori o bračnim odnosima, odnosima u porodici, propitujući instituciju braka s pozicije izbora ulaska ili ne u tu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i šta sa sobom kroz vrijeme brak nosi.

“Alfa Beta” je zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote.

Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane i postavljaju pitanje jesu li naša očekivanja prevarena.

Linkovi kojima će se moći pristupiti gledanju predstave “Alfa Beta” bit će podijeljeni i na Facebook i na Instagram profilu Narodnog pozorišta Mostar, kao i na web stranici www.npm.ba, priopćeno je iz mostarske kazališne kuće.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.