Kultura

13. po redu

Večeras dodjela nagrada i zatvaranje Mostar Film Festivala

02/12/2019

Ove godine u takmičarskom programu prikazano je deset filmskih ostvarenja od kojih će stručni žiri odabrati najbolje glumačke izvedbe u kategorijama "najbolja muška uloga", "najbolja ženska uloga", "najbolja muška i ženska sporedna uloga" te "najbolji debitant"

Dodjelom nagrada najboljim glumcima, koja će se u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održati u ponedjeljak, s početkom u 20 sati, svečano će biti zatvoren 13. Mostar Film Festival (MOFF).

Ove godine u takmičarskom programu prikazano je deset filmskih ostvarenja od kojih će stručni žiri odabrati najbolje glumačke izvedbe u kategorijama “najbolja muška uloga”, “najbolja ženska uloga”, “najbolja muška i ženska sporedna uloga” te “najbolji debitant”, priopćeno je iz MOFF-a.

Nagrađenima će se uručiti nagrade Stablo ljubavi, replike čuvene skulpture akademskog kipara Ljupka Antunovića, a nagradu će im uručiti ravnatelj Festivala Slaven Knezović.

Odluke o najboljim glumačkim ostvarenjima 13. MOFF-a donijet će stručni žiri kojeg čine hrvatski pozorišni i filmski glumac iz Mostara Ivo Krešić, novinarka, spisateljica i osnivačica prve casting agencije u BiH Anila Gajević te producent Stanko Babić.

U takmičerskom dijelu prikazani su filmovi General, Taksi blues, Ajvar, Koja je ovo država, Šavovi, Sin, Bog postoji i zove se Petrunija, Između dana i noći, a “Posljednji Srbin u Hrvatskoj”, prva hrvatska zombi komediji, zatvorit će Festival.

Osim takmičarskog, na MOFF-u su prikazani i filmovi u dokumentarnom programu, dječji “Obiteljski vikend”, studentski program te retrospektiva Vlatka Filipovića.

U znaku sedmice filmske glume ovaj festival je mostarsku mapu događanja obogatio i zabavno-muzičkim sadržajem te popratnim događajima, kao što su Balkan Cinema Meeting i Masterclass radionice sa studentima regionalnih akademija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.