Večeras na sceni Kamernog teatra 55 diplomska predstava “Demoni”

DSC07272

Večeras, 29. juna, s početkom u 20:00 sati, na sceni Kamernog teatra 55, bit će izvedena diplomska predstava Nadine Mičić, pod nazivom “Demoni”.

Lars Norén u “Demonima” ispituje nas, upozorava, prijeti kako je odnos sa odabranim partnerom, u ovom slučaju Katarine (Nadine Mičić) i Franka (Alen Muratović) a sa druge strane Jene (Aida Bukva) i Tomasa (Emir Fejzić) prepun ispita koje moramo proći da bi došli do ispunjene i totalne ljubavi.

Njihovi načini su često pogrešni jer žele povrijediti onog drugog, žele da nahrane svog demona koji je duboko u njima. Sakati su u davanju onog najljepšeg, poklanjanju istinskih plemenitih osjećanja. Svoj dom pretvaraju u ring u kojem se naizmjenično razmjenjuju “udarci”.

Udarci koji bole jer pogađaju ono suštinsko. Rove po dubinama unutrašnjeg, intimnog. Ne žele da postoje kao takvi ali nemaju načina da podare ljubav.

Priča o ‘Demonima’ nas zapravo vodi ka tom putu. Da li smo spremni i da li istinski možemo podariti ljubav a da ista ne bude progutana, sažvakana i ispljunuta.