Kultura

U galeriji Mak

Večeras otvorenje izlozbe “Natura est cultura”

25/10/2021

Kroz izložene slike pejzaža umjetnica je istakla ljepote prirode od onih njenih mikrodijelova, nevidljivih golim okom, pa do onih koji sežu do globalnih razmjera

U galeriji Mak Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, u ponedjeljak, 25. oktobra 2021. godine u 19 sati bit će otvorena izložba “Natura est cultura” Hibe Mustafić.

Na izložbi će biti predstavljena umjetnička djela Hibe Mustafić nastala u povodu “Svjetskog dana čišćenja”, a kao doprinos u podizanju svijesti o ovom globalnom problemu i skretanje pažnje na ljepotu prirode koja treba biti čuvana i njegovana u njenom esencijalnom obliku.

Ljepota slika, boja, impresija, ali u prvom redu ekspresija koje je Hiba Mustafić nanosila na svoja platna imaju za cilj ujediniti globalnu zajednicu, podići svijest i sprovesti istinitu promjenu kako bi se postigao i krajnji cilj – a to je čista i zdrava planeta, netaknuta priroda.

Na to ukazuje i sama izložba koja kroz pejzaže u različitim tehnikama i formatima ističe svu ljepotu naše majke prirode, kojoj se moramo i trebamo vratiti. Čista priroda jeste ono čemu se divimo, čemu treba da težimo i ona je u svojoj suštini kultura. Kroz izložene slike pejzaža umjetnica je istakla ljepote prirode od onih njenih mikrodijelova, nevidljivih golim okom, pa do onih koji sežu do globalnih razmjera.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.