Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U galeriji Mak

Večeras otvorenje izlozbe “Natura est cultura”

Plakat Natura est cultura (1)

Kroz izložene slike pejzaža umjetnica je istakla ljepote prirode od onih njenih mikrodijelova, nevidljivih golim okom, pa do onih koji sežu do globalnih razmjera

U galeriji Mak Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, u ponedjeljak, 25. oktobra 2021. godine u 19 sati bit će otvorena izložba “Natura est cultura” Hibe Mustafić.

Na izložbi će biti predstavljena umjetnička djela Hibe Mustafić nastala u povodu “Svjetskog dana čišćenja”, a kao doprinos u podizanju svijesti o ovom globalnom problemu i skretanje pažnje na ljepotu prirode koja treba biti čuvana i njegovana u njenom esencijalnom obliku.

Ljepota slika, boja, impresija, ali u prvom redu ekspresija koje je Hiba Mustafić nanosila na svoja platna imaju za cilj ujediniti globalnu zajednicu, podići svijest i sprovesti istinitu promjenu kako bi se postigao i krajnji cilj – a to je čista i zdrava planeta, netaknuta priroda.

Na to ukazuje i sama izložba koja kroz pejzaže u različitim tehnikama i formatima ističe svu ljepotu naše majke prirode, kojoj se moramo i trebamo vratiti. Čista priroda jeste ono čemu se divimo, čemu treba da težimo i ona je u svojoj suštini kultura. Kroz izložene slike pejzaža umjetnica je istakla ljepote prirode od onih njenih mikrodijelova, nevidljivih golim okom, pa do onih koji sežu do globalnih razmjera.