Kultura

"Annale 2020"

Virtuelna božićna izložba Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak

18/12/2020

Ljubiteljima kulturnih dešavanja bit će predstavljeno 46 umjetničkih djela

Božićna izložba Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak “Annale 2020” ove će godine biti organizirana u virtualnom izdanju.

Ljubiteljima kulturnih dešavanja bit će predstavljeno 46 umjetničkih djela.

– Djela koja prezentiramo jedan su od najljepših ukrasa ovogodišnjeg Napretkovog bora kojim prkosimo neizvjesnosti i težini 2020. godine i pronalazimo način da radimo i djelujemo unatoč postavljenim granicama koje je koronavirus donio dosežući razmjere pandemije – zapisala je povodom izložbe predsjednica Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak Hiba Mustafić.

Kako se navodi u saopćenju, posjetioci virtuelne izložbe imaju priliku da se susretnu s raznolikim autorskim radovima koji, svaki za sebe, oslikava, uz neospornu kreativnost, inventivnost i širinu, otvorenost i maštovitost svakog autora ponaosob.

U izloženim djelima promatrač ima mogućnost razotkriti i povezati metodu razmišljanja i gledanja kojom autori povezuju različite elemente stvarnosti s vlastitim fikcijama i na taj način tvoriti zasebne kompozicije.

– Bit će to jedno lijepo putovanje, puno simbolike i snage, putovanje bez kraja, za čiji početak je dovoljno samo imati dobru volju i želju da se u svemu uoči i identificira ono što je lijepo, a u ovom vremenu svaka umjetnost je istinski blagdan ljepote – navodi se u saopćenju HKD Napredak.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.