"Annale 2020"

Virtuelna božićna izložba Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak

Ljubiteljima kulturnih dešavanja bit će predstavljeno 46 umjetničkih djela

Božićna izložba Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak “Annale 2020” ove će godine biti organizirana u virtualnom izdanju.

Ljubiteljima kulturnih dešavanja bit će predstavljeno 46 umjetničkih djela.

– Djela koja prezentiramo jedan su od najljepših ukrasa ovogodišnjeg Napretkovog bora kojim prkosimo neizvjesnosti i težini 2020. godine i pronalazimo način da radimo i djelujemo unatoč postavljenim granicama koje je koronavirus donio dosežući razmjere pandemije – zapisala je povodom izložbe predsjednica Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak Hiba Mustafić.

Kako se navodi u saopćenju, posjetioci virtuelne izložbe imaju priliku da se susretnu s raznolikim autorskim radovima koji, svaki za sebe, oslikava, uz neospornu kreativnost, inventivnost i širinu, otvorenost i maštovitost svakog autora ponaosob.

U izloženim djelima promatrač ima mogućnost razotkriti i povezati metodu razmišljanja i gledanja kojom autori povezuju različite elemente stvarnosti s vlastitim fikcijama i na taj način tvoriti zasebne kompozicije.

– Bit će to jedno lijepo putovanje, puno simbolike i snage, putovanje bez kraja, za čiji početak je dovoljno samo imati dobru volju i želju da se u svemu uoči i identificira ono što je lijepo, a u ovom vremenu svaka umjetnost je istinski blagdan ljepote – navodi se u saopćenju HKD Napredak.