kulen vakuf

Više od 50 evropskih umjetnika na 17. Likovnoj koloniji “Admir Lješčanin – Duga”

likovna kolonija – kulen vakuf

Očekuje se kako će i ove godine biti prikupljeno više od 100 umjetničkih radova, koji će u narednom periodu biti upućeni na izložbe i aukcijsku prodaju u našoj zemlji i Njemačkoj

Više od 50 umjetnika iz nekoliko evropskih zemalja od jučer u Kulen Vakufu slika samo za mališane iz Centra za nezbrinutu djecu “Duga”, u okviru 17. Likovne kolonije “Admir Lješčanin – Duga”.

Tradicionalna humanitarna manifestacija danas je obilježena svečanim popratnim događajima i programom koji su pripremili štićenici Centra.

-Ponosimo se ovom tradicijom, a ne moramo ni govoriti koliko smo zahvalni svim našim prijateljima i gostima. Svi zajedno se trudimo da maksimalno olakšamo život 20 mališana do šest godina starosti, koji trenutno borave u centru “Duga”. Ovi dani su zaista posebni za njih – rekla je direktorica Centra za nezbrinutu djecu “Duga” u Kulen Vakufu Sabina Lješčanin.

Očekuje se kako će i ove godine biti prikupljeno više od 100 umjetničkih radova, koji će u narednom periodu biti upućeni na izložbe i aukcijsku prodaju u našoj zemlji i Njemačkoj.

-Najveće zadovoljstvo za svakog umjetnika je kad radi ono što voli, a pritom pomaže djeci bez roditeljskog staranja. Okupili bismo i više umjetnika da zato imamo financijske i smještajne kapacitete, međutim brojni umjetnici – prijatelji su nam poslali svoje radove i tako nas podržali, iako ovog vikenda nisu s nama – istakao je direktor Gradske galerije u Bihaću Adnan Dupanović.