zenica

Višestruko nagrađivana predstava “Ravna ploča” u subotu u BNP-u

03

Predstava je osvojila čak devet festivalskih nagrada

Predstava „Ravna ploča“ u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, nastala prema tekstu Dragana Komadine i u režiji Lajle Kaikčije, bit će izvedena u subotu, 9. oktobra u 19.30 sati u zeničkom BNP-u.

Predstava je osvojila čak devet festivalskih nagrada.

Ova predstava govori o sudbini žene u tradicionalnoj, konzervativnoj sredini, koja se ne uklapa u očekivane društvene norme, što ju obilježava i udaljava od ljudi i okruženja. Sa druge strane, predstava progovora i o prejakoj majčinskoj brizi i ljubavi čiji učinci nisu uvijek dobri za dijete.

U predstavi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, pored zeničkih glumaca Nusmira Muharemovića, Roberta Krajinovića, Muhameda Bahonjića, Predraga Jokanovića i Zlatana Školjića, ansamblu se pridružila i Gordana Boban, glumica Kamernog teatra 55, kojoj je u predstavi povjerena glavna uloga. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka, a kompozitor predstave je Igor Kasapović. Za scenski pokret bio je zadužen Thomas Steyaert.

Sve programske aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta Zenica se izvode u skladu sa higijensko-epidemiološkim preporukama Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zeničko-dobojskog kantona.