„When I Crossed The Garden“ – nastup vizualne konceptualne umjetnosti

When i crossed the garden

Nevladina organizacija Youth Power poziva sve ljubitelje umjetnosti na performans vizualne konceptualne umjetnosti “When I Crossed The Garden” u Mostaru, Herceg Stjepan Kosača, 20.10.2018.godine u 20:00 sati. Organiziranjem ovog performansa grad Mostar, zajedno sa županijom , te ostalim ljubiteljima umjetnosti iz Bosne i Hercegovine dobit će nastup koji je od visoko umjetničke vrijednosti u europskim kulturnim gradovima.

Nastup će se održati u sklopu treninga “Metode korištenja konceptualne umjetnosti u radu s mladima” koji se trenutno održava u gradu Mostaru. Na treningu su prisutni koreografi iz Grčke, Njemačke i Brazila. U suradnji sa umjetnicima Youth Power ima želju i cilj organizirati jedinstveni koncert konceptualne vizualne umjetnosti.

Plesno teatarski performas, “When I crossed the garden” je utemeljen na konceptu “ljubavne veze” te predstavlja moćni alat koji dopušta ljudima da prelaze pisane granice odnosa zabranjenih ljubavi. Granice koje su usmeno i kroz narative propisane od strane kulture, regije i religije. Svi umjetnici dolaze iz različitih zemalja, umjetnički komad govori o njihovom načinu adoptiranja i integracije nedopuštene ljubavi iz njihovog ugla gledanja.

Koristeći tjelesni govor umjetnosti, „When I cross the garden“ daje značaj na ljudskoj različitosti, ali u isto vrijeme ističe jačinu te razlike, koliko su svi ljudi različiti a ujedno isti, te upravo koristeći tu/te različitost daje nam snagu da budemo zajedno.

“When I crossed the garden” ima za cilj potaknuti pitanje i percepciju kod gledatelja kako se oni ponašaju i nose sa stranim „elementima“ koji dođu nepozvani u njihov osobni „vrt“.