Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Narodno pozorište mostar

Za kraj februara na rasporedu NPM-a predstava „Alfa Beta“

Alfa Beta3

Predstava „Alfa Beta“ se bavi bračnim odnosima, odnosima u porodici uopćeno propitujući instituciju braka sa pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i šta sa sobom kroz vrijeme brak nosi

Posljednji petak u mjesecu februaru u Narodnom pozorištu Mostar rezervisan je za predstavu „Alfa Beta“ autora Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića koja će biti odigrana u petak, 26.2.2021. godine, sa početkom u 20 sati. Glumačku postavu čine Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević, a scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka.

Predstava „Alfa Beta“ se bavi bračnim odnosima, odnosima u porodici uopćeno propitujući instituciju braka sa pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i šta sa sobom kroz vrijeme brak nosi.

Zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje da li su naša očekivanja prevarena.

Predstava će biti odigrana na Velikoj sceni NPM-a uz poštivanje svih mjera i naredbi Kriznog štaba FBiH koje su na snazi. Broj mjesta ograničen!

Cijena ulaznice je 10 KM, odnosno 5 KM sa popustom za učenike, studente i penzionere.