"Mrav i bukva"

Za mladu teatarsku publiku uskoro predstava o odrastanju, poštovanju i ljubavi

Mundo Mondo drmac
Mario Drmać / FOTO: facebook

Projekt “Produkcija i izvođenje predstave ‘Mrav i bukva’‟ sufinansira Općina Novo Sarajevo

Udruženje dramskih glumaca “Mundo Mondo‟ uskoro će obradovati mladu teatarsku publiku predstavom “Mrav i bukva‟ koja se realizira u okviru projekta Regionalni program lokalne demokratije na zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Interesantnu i komičnu priču o nemogućoj ljubavi između zalutalog mrava i jedne nadobudne bukve, namijenjenu djeci uzrasta od šest do jedanaest godina, režira poznati bosanskohercegovački glumac Mario Drmać.

Predstava “Mrav i bukva“ nastala je prema pripovijetki “Bukva i mrav“ Zvonimira Baloga. Govori o odrastanju, poštovanju i ljubavi. Ukazuje na osnovne ljudske vrijednosti i na to da smo svi stvoreni sa svrhom.

Kako su saopćili organizatori, ova predstava publiku hrani porukom da niko nije manje ili više vrijedan te da svako ima svoju jedinstvenu ulogu na ovome svijetu. Upravo tako i mali mrav može zaslužiti ljubav sasvim drugačije, velike bukve.

Projekt “Produkcija i izvođenje predstave ‘Mrav i bukva’‟ sufinansira Općina Novo Sarajevo.

U predstavi koja će za učenike i učenice osnovnih škola iz te općine uskoro biti izvedena u Dječijoj kući na Grbavici, igraju Matea Mavrak i Adis Omerović.

Dramatizaciju predstave potpisuju Žaneta Trišić-Bajramović i Džejna Hodžić koja je radila i tekst songova, dok je autorska muzika songova prepuštena iskusnom dvojcu Hamdiji Salihbegoviću i Nedžadu Merdžanoviću.

Za dizajn plakata pobrinuo se Almir Gusić.