Kultura

Za projekt Kinoteke BiH Mala filmska škola pet hiljada KM

26/07/2017

Općina Centar izdvojila je pet hiljada KM za realizaciju projekta “Mala filmska škola“ JU “Kinoteka BiH“, a danas su Protokol o realizaciji finansijskih sredstava potpisali načelnik Nedžad Ajnadžić i v.d. direktorica Kinoteke Devleta Filipović.

Ajnadžić je naglasio da će Općina nastojati i u budućnosti pružati podršku i pomoć koliko god to budu omogućavala finansijska sredstva.

Filipović je pohvalila dugogodišnju dobru saradnju s Općinom Centar, naglasivši da je to jedna od rijetkih institucija koja ima sluha za probleme s kojima se svakodnevno suočavaju u ovoj ustanovi.

-Nastojimo da nastavimo realizaciju projekta “Mala filmska škola“, koji se zbog nedostatka finansijskih sredstava nije realizirao već pet godina. Polaznici projekta su učenici i studenti s područja općine Centar, a projekt podrazumijeva edukaciju mladih o osnovama filmske umjetnosti, te historijskom razvoju bosanskohercegovačkog filma. Zahvalni smo Općini Centar što je prepoznala značaj ovog projekta, a nadam se da će se ovako dobra saradnja nastaviti i u budućnosti – naglasila je Filipović, saopćeno je iz Općine Centar.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.