mostar

Zajednička izložba Ane Šantić i Mire Burića pred mostarskom publikom

emocije u boji (1)

Ciklus izložbi “Trebao mi je neki novi početak” pilot je projekt kojim se daje prostor i vrijeme zaljubljenicima u slikarstvo, onima koji nisu profesionalci nego se slikarstvom bave iz hobija

Zajednička izložba Ane Šantić i Mire Burića “Emocije u boji” bit će otvorena u mostarskom Centru za kulturu u četvrtak, 5. marta, u 19 sati, u sklopu ciklusa “Trebao mi je neki novi početak”.

Ana Šantić rođena je u Sarajevu 1981. godine. Diplomirala je na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Ljubav prema slikanju probudila se, kaže Ana, još u djetinjstvu, kada počinje “crtanje po zidovima”.

Tečaj slikanja upisala je u Galeriji Michelangelo 2017. da bi tamo 2019. godine pod, stručnim vodstvom akademskog slikara Davorina Briševca i profesorice slikarstva Slavenke Volić, stekla IV. stepen. U mostarskoj Kosači izlagala je na grupnim izložbama Galerije Michelangelo. Voli se igrati bojama, oblicima te elementima od kojih nastaju zanimljive slagalice (puzzle).

Miro Burić rođen je u Mostaru 1954. godine. Prefinjenim odnosom prema umjetnosti, a vođen intuicijom, stvara kreativne slike koje su izraz njegove unutrašnje potrebe i njegovog odnosa prema vanjskoj predstavi i rasporedu u prostoru, saopćeno je iz mostarskog Centra za kulturu.

Ciklus izložbi “Trebao mi je neki novi početak” pilot je projekt kojim se daje prostor i vrijeme zaljubljenicima u slikarstvo, onima koji nisu profesionalci nego se slikarstvom bave iz hobija.

Kroz ovaj projekt mostarskoj publici predstavit će se osam slikara amatera, a “Emocije u boji” peta su izložba u ciklusu.