Zajednički performans studenata pet ALU u Hercegovini

Proljetnom ljepotom Počitelj zaustavlja prolaznike

Zajednički performans studenata pet akademija likovnih umjetnosti u Hercegovini, koje organiziraju umjetničke performanse i izložbe “Otisci uz poruku o miru” održat će se u Mostaru, Trebinju i Počitelju.

Svrha promocije jeste značenje aktivne suradnje među mladim umjetnicima.

Performansi “Otisci uz poruku o miru”objedinit će studente likovnih akademija iz Sarajeva, Banje Luke, Trebinja, Širokoga Brijega i Mostara koji su protekle četiri godine već surađivali u okviru grafičkih radionica “Otisci multioriginalne BiH” i široj javnosti predstavili deset izložbi s četrdeset umjetničkih radova.

Studenti će neposrednim radom na terenu pokazati svoje vještine te će javnosti omogućiti, na praktičan i izravan način, stjecanje uvida u vrijednosti i talent koji ovi mladi umjetnici posjeduju.

Performans “Otisci uz poruku o miru” organiziran je mirovnim projektom PRO-Budućnost, u čijem su se okviru studenti i upoznali i počeli raditi zajedno, a radionica će biti vodilja i primjer svim drugim studentima i pojedincima u našoj zemlji kako su pozitivne inicijative u BiH moguće i u teškim vremenima za kulturu i sve druge segmente društva. Udruženje Arka će pružiti logističku i tehničku pomoć studentskoj inicijativi.

Projekt provodi Catholic Relief Services (CRS) u suradnji s Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u BiH.

Performansi će se održati u Kulturnom centru Trebinje, 22. travnja s početkom u 15 sati i mostarskom Mepas Mallu, 23. travnja s početkom također u 15 sati. Izložba radova nastalih tijekom trajanja performansa bit će organizirana u Međunarodnoj umjetničkoj koloniji Počitelj, 23. travnja s početkom u 20 sati.