Kultura

Bosnia UK Network

Zapažen nastup folklorne grupe “Mladost Bosne” na festivalu u Birminghamu

24/06/2019

“Celebrating Sanctuary for Refugee Week “ je dobrotvorna organizacija koja već dugi niz godina organizuje različite događaje i aktivnosti u toku Sedmice izbjeglica

Bosanskohercegovačka folklorna grupa “ Mladost Bosne” predvođenja instruktoricom Fahirom Hasedžić predstavljala je bh. zajednicu u Birminghamu folklornim nastupom pred publikom u Cannon Hill parku u okviru sedmice obilježavanja svjetskog Dana izbjeglica, saopćeno je iz Bosnia UK Network.

Nastup je nagrađen aplauzom, a pored mladih iz BiH nastupili su i The Congolese Youth Music Group, MMM (Multi-Cultural Music Making) Group, Khalifa Conte – profesionalni bubnjar iz Senegala, Nicky Reed, Ian Parmel i mnogi koji su svojim umjetničkim nastupom predstavili svoje etničke zajednice.

Sedmica izbjeglica ( Refugee Week) održava se svake godine širom svijeta oko svjetskog dana izbjeglica 20. juna. U Velikoj Britaniji, sedmica izbjeglica je nacionalni program umjetničkih, kulturnih i edukativnih događaja koji proslavlja doprinos izbjeglica u Velikoj Britaniji i podstiče bolje razumijevanje između etničkih zajednica.

“Celebrating Sanctuary for Refugee Week “ je dobrotvorna organizacija koja već dugi niz godina organizuje različite događaje i aktivnosti u toku Sedmice izbjeglica.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.