Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Započeli ovogodišnji “Humski dani poezije”

knjiga

Ovogodišnji XVIII. Humski dani poezije započeli su u ponedjeljak u Livnu književno-pjesničkim susretom s učenicima livanjskih osnovnih i srednjih škola, saopštilo je Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB), organizator manifestacije.

Susret je upriličen u Gimnaziji Livno, a druženje pjesnika i pisaca iz Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne i učenika i nastavnika jezika osnovnih i srednjih škola u Livnu trajalo je više od predviđenoga.

Sedamdesetak učenika imalo je prigodu poslušati pjesme i kratku prozu izvorno od kreatora pjesnika i pisaca i to Ružice Hrnjkaš, Ivana Sivrića, Mije Tokića, Stanislava Bašića, Marine Alerić-Bebić i fra Ćire Lovrića.

Predsjednik DHK HB Ivan Sivrić uručio je školama sudionicama susreta priznanja i vrijedne knjige za školske knjižnice.

“Radosni povodom prvog ovakvog susreta i puni nade da je poetski ambijent bio vjetar u leđa mladim budućim pjesnicima i piscima zahvaljujemo književnicima na divnom druženju. Do nekog novog susreta dirnuti mladom kapljicom, cvrkutom ptice na prozoru, stijegom na kamu, novom nadom, mostovima koji nas riječju i duhovnošću vežu, pišite, govorite, ostavljajte trag”, navodi se u saopštenju.