Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

Započeo Peti festival klapske pisme u Posušju

04/08/2018

Nastupima mješovitih klapa, u petak navečer započeo je Peti festival klapske pisme u Posušju.

Na Trgu hrvatskih branitelja nastupilo je osam klapa, a najbolja je, prema odluci stručnog žirija, bila klapa Kampanel iz Donjih Kaštela koja je nagrađena Posuškim stećkom.

Stećak im je uručio član Predsjedništva BiH Dragan Čović koji je, zajedno s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, pokrovitelj ovog festivala.

Klapa Sveti Nikola iz Metkovića osvojila je drugo, a klapa Basca iz Baške Vode treće mjesto.

Prema izboru publike, najbolja je bila klapa Pašareta iz Kućica.

Inače, posuški festival svečano je otvorio općinski načelnik Branko Bago koji je tom prigodom članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću, kao pokrovitelju Festivala, darovao umjetničku sliku s motivima Blidinja i stećaka.

Trodnevni festival nastavlja se danas muškom klapskom večeri, a završava se sutra ženskom klapskom večeri. Obje večeri počinju u 20:30 sati, a moći će se pratiti i na Našoj TV koja će realizirati televizijski prijenos.

Na ovogodišnjem festivalu nastupit će 29 klapa iz BiH, Hrvatske i Crne Gore.

Klape se u sve tri kategorije natječu za prvu nagradu Posuški stećak, a uz ovo priznanje, osigurana je i novčana nagrada od 1.500 KM. Drugo mjesto bit će, uz priznanje, nagrađeno s 1.000 KM, a treće s 500 KM.

U sve kategorije priznanjem Bura bit će nagrađene najbolje klape po izboru publike.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.