Kultura

jajce

Zatvoreni jubilarni “Šopovi dani na Plivi”

17/10/2021

Na zadnjoj večeri Šopovih dana proglašeni su i pobjednici i dodijeljene nagrade za najbolje literarne radove koji su pristigli na literarni natječaj

Koncertom Napretkovog tria “Musica salinea” u Jajcu je zatvoreno ovogodišnje, jubilarno izdanje Šopovih dana na Plivi, kulturne manifestacije koja se već 20 godina održava u čast pjesniku Nikoli Šopu.

Jajačka publika imala je priliku uživati u klasičnoj glazbi u izvedbi tria kojeg čine Alma Hodžić Pašić (klavir), Lorena Milina (violina) i Lidija Paulin (violončelo).

Ovogodišnju manifesatciju zatvorenom je službeno proglasio pomoćnik načelnika Jajca Safet Varenkić koji je istaknuo važnost Šopovih dana za Jajce ali i kulturu u BiH.

Zahvalio je Napretku Jajce što “već 20 godina nose ovu manifestaciju na svojim leđima” naglasivši pritom kako to društvo neće ostati samo u bilo kojoj organizaciji kulturnih događaja.

Na zadnjoj večeri Šopovih dana proglašeni su i pobjednici i dodijeljene nagrade za najbolje literarne radove koji su pristigli na literarni natječaj.

U kategoriji osnovnih škola prvo mjesto osvojio je Ivan Čović s radom Prijatelju moj. U toj kategoriji nisu dodijeljena ostala mjesta nego će svi pristigli radovi dobiti prigodnu nagradu za sudjelovanje.

U kategoriji srednjih škola prva nagrada pripala je Nedžmi Sefer za rad Ostavština. Drugo mjesto osvojila je Nejra Mulić s radom Praznina, dok je rad Odlazim, a ostajem Anamarije Ljubos osvojio treće mjesto.

“Čestitamo svim dobitnicima nagada kao i onima koji su sudjelovali u natječaju i pozivamo da i dalje pišu i sudjeluju na Šopovim danima”, priopćili su organizatori manifestacije – HKD Napredak Jajce.

U priopćenju se navodi kako su ovogodišnji Šopovi dani za Napredak Jajce predstavljali najveći izazov jer su morali otkazati dio programa, ali dodaju da ih to nije pokolebalo u organizaciji ostalih predviđenih aktivnosti.

Predsjednik HKD Napredak Jajce Franjo Leovac zahvalio je svim gostima i posjetiteljima 20. Šopovih dana na Plivi.

Manifestaciju su podržali Općina Jajce i Središnja uprava Napretka, navodi se u priopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.