Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Završen festival klasične muzike u Trebinju

luka petrovic – festival

U Trebinju je završen festival klasične muzike “Mjuzik end mor samer fest” koji je od početka avgusta okupio 80 profesora, kompozitora, dirigenata i studenata iz cijelog svijeta.

Gradonačelnik Luka Petrović zahvalio je organizatoru Festivala Tatjani Ranković, koja je u dugogodišnjem traganju za lokacijom za realizaciju ovog projekta prepoznala grad Trebinje kao idealno mjesto za okupljanje muzičara sa svih meridijana.

“Festival je bio sinteza muzičkih kreativnih radionica i seminara, gdje su publici predstavljena nova muzička djela sa motivima našeg podneblja, ali je, istovremeno, bio i demonstracija vrhunskog stvaralaštva u ovoj oblasti umjetnosti”, rekao je sinoć Petrović.

Gradonačelnik je podsjetio da je dogovor da Trebinje bude domaćin jednog ovakvog kulturnog događaja postignut prije skoro godinu dana.

“Pokazalo se da se radilo o srećnom susretu umjetnika i kulturnih poslenika zahvaljujući kojem smo imali osam koncerata, tematski i muzički, izuzetno, zanimljiv Festival, koji plijeni pažnju u cijelom regionu”, istakao je Petrović.

Osnivač i direktor Festivala Tatjana Ranković, pijanistkinja koja živi i radi u NJujorku, kaže da je ovo prvi festival ovakve vrste u regionu i da su učesnici iz cijelog svijeta oduševljeni Trebinjem i ljubaznošću domaćina.

“Razmišljam o planovima i programu za iduću godinu i jedva čekamo da ponovo budemo u ovom gradu”, naglasila je Rankovićeva.

Od 2. avgusta na četiri lokacije u Trebinju – pod trebinjskim platanima, na Crkvini, u Muzeju Hercegovine i Kulturnom centru, održano je osam koncerata klasične muzike.