Kultura

24. po redu

Završen Festival prijateljstva u Goraždu

07/08/2021

U ljetnom kinu Centra za kulturu publika je uživala u koncertu goraždanskog benda Zona isključenja

Spuštanjem zastave, uz zvuke festivalske himne i veliki vatromet u Goraždu je zatvorena 24. po redu internacionalna kulturna manifestacija Festival prijateljstva.

Tome je prethodio tradicionalni maskenbal ulicama grada uz učešće brojnih mališana koji su se pripremali za ovaj događaj u pratnji Sarajevo Drum Orcestra.

Pozdrav u ime mladih Goražda uputila je učenica generacije MSŠ “Enver Pozderović” Melisa Geca, festival je zatvorio gradonačelnik Goražda Ernest Imamović dok je festivalsku zastavu spustio goraždanski maratonac Emir Hastor.

U ljetnom kinu Centra za kulturu publika je uživala u koncertu goraždanskog benda Zona isključenja.

U Gradskoj art galeriji otvorena je izložba dijela nastalih na Internacionalnoj likovnoj koloniji ”Boje prijateljstva” 2021 u kojoj su učestvovali umjetnici iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i drugih zemalja koji su veliki broj djela poklonili Gradu Goražde.

Ovogodišnji festival čiji je program bio reduciran zbog koronavirusa, ponudio je raznovrsne sadržaje.

Iako su izostali veliki koncerti na platou Gradske dvorane, priređeni su oni uz ograničen broj posjetilaca u ljetnom kinu, a nisu izostale ni pozorišne predstave, promocije i sajam knjiga.

Jedan od najupečatljivijih događaja ovogodišnjeg festivala prijateljstva bio je ambijentalno scenski preformans i promocija knjige “Dnevnik seobenog lica” autora i režisera Šemsudina Gegića.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.