Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Završena Radionica Prvog Festivala građana posvećena Gradu

prvi festival gradjana

U sarajevskoj Galeriji IPC završena je Radionica Prvog Festivala građana posvećena Gradu.

Prvi festivalski projekat okupio je značajne umjetnike BiH i građane i turiste koji su učestvovali u interaktivnoj radionici.

Voditelj radionice Ibrahim Spahić je simbolički otvorio Troja vrata Galerije IPC u čijim prostorima su, svojevremeno, radile tri magaze. U saradnji s komšijama s Luledžinog trga i iz ulica Bravadžiluk i Kazandžiluk i majstorima umjetničkih zanata, umjetnicima i građanima i turistima otvorena je jedinstvena izložba Baština i budućnost Grada.

Izložba, koja će biti otvorena od 10. augusta ove godine do 21.3.2018. svjedoči o kvalitetu i značaju novog projekta Međunarodnog centra za mir.

Posebno, zbog činjenice da će izložba biti obnavljana novim radovima umjetnika i eksponatima izuzetne kulturno historijske vrijednosti iz zemlje i svijeta.

Postavke s ove izložbe bit će predstavljene ove godine u Vilniusu, Briselu, Šangaju, Seulu, Rimu, Mostaru,Tuzli, Banjoj Luci, Bihaću i Trebinju uz aktivno sudjelovanje umjetnika i građana ovih gradova u interaktivnim radionicama Festivala.

Radove umjetnika i građana iz tih kulturnih centara Galerija IPC će predstaviti na Festivalu Sarajevska zima 2018 čiji je moto DRUGO LICE SVIJETA, saopćeno je iz PR&Marketing službe Festivala Sarajevska zima.