Kultura

počinje 30. augusta

Zenički DokuMfest 2022: Promocije, filmovi, koncerti

23/08/2022
FOTO: Ilustracija

Takmičarski program festivala uključuje bh. ostvarenja ''Skroz Sarajevo'' (Nenad Đurić) i ''Foxy Heads: Rock u doba izgovora'' (Damir Pirić), hrvatske filmove ''Bite of Paradise'' (Magda Mas) i ''Sonnyboy iz Stubičke Slatine'' (Aleksej Gotthardi-Pavlovsky) te srbijanske dokumentarce ''Uskrs, grad i rokenrol'' (Ivan Velisavljević) i ''Viktorija, 15'' (Mina Petrović)

Sedmi zenički dokuMfest počinje 30. augusta a publika će u revijalnom i tamičarskom programu vidjeti osam muzičkih dokumentaraca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, saopćili su organizatori.

U festivalskom predprogramu u čitaonici Gradske biblioteke, 29. augusta na repertoaru su projekcija dokumentarca zagrebačkog rock novinara Dubravka Jagatića ”Kad muzičari šokiraju”, koji je sastavljen od kratkih priča s domaće pop rock scene koje su svojevremeno izazvale najveću pažnju javnosti i koje se zbog svog sadržaja i glavnih protagonista ne mogu drugačije nazvati nego šokantne, te promocija knjige Josipa Dujmovića ”1001 najluđi svjetski i ex-Yu rock biser”, koja je ovog ljeta postala jedan od hitova muzičke publicistike u Hrvatskoj i Srbiji.

Takmičarski program festivala uključuje bh. ostvarenja ”Skroz Sarajevo” (Nenad Đurić) i ”Foxy Heads: Rock u doba izgovora” (Damir Pirić), hrvatske filmove ”Bite of Paradise” (Magda Mas) i ”Sonnyboy iz Stubičke Slatine” (Aleksej Gotthardi-Pavlovsky) te srbijanske dokumentarce ”Uskrs, grad i rokenrol” (Ivan Velisavljević) i ”Viktorija, 15” (Mina Petrović).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.