Kultura

Zijah Sokolović na radionicama u Travniku

13/09/2018

Glumac Zijah Sokolović održat će u Travniku, od oktobra do decembra, četiri bloka radionica, predavanja i team-buildinga, pod nazivom Industrija javnih uloga, u organizaciji Centra za kulturu Travnik i Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBK-a.

Radionice će biti održane u okviru edukativne platforme “Edu.Kul.Centar”, čiji je cilj edukacija i informiranje o pristupu kulturi, bavljenje fenomenom kulture u njezinom širem aspektu, te dizajniranje kvalitetnih oblika ponašanja.

Dugogodišnji bh. glumac, gostujući profesor na mnogim umjetničkim sveučilištima i školama širom Europe, Zijah Sokolović će 2. oktobra u Travniku održati prvo od četiri predviđena predavanja, pod nazivom “Lijevo-desno glumac”.

Predavanje aludira, ukazuje i provocira da se preispitaju odnosi, razmišljanja, stavovi, ponašanja, te podsjeća da su svi “glumci” na velikoj sceni života.

Zijah Sokolović, duhovito, filozofski, kabaretski, s nizom primjera i usporedbama stvarnosti i teatarske umjetnosti, uči gledatelje da shvate da su i oni “glumci u svom teatru” i da mogu biti umjetnici u svom životu.

Radionice su besplatne i namijenjene su isključivo punoljetnim osobama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.