Kultura

bnp zenica

Zijah Sokolović odgrao svoj hit kabare kao poklon zeničkim penzionerima

15/02/2020

Mala scena je bila premala da primi sve zainteresovane, a oni koji su uspjeli doći do ulaznice nisu krili oduševljenje događajem, a posebno izvedbom "njihovog Ziketa"

Sinoć je na Maloj sceni “Žarko Mijatović” BNP-a Zenica glumac Zijah A.Sokolović odigrao svoj hit kabare ” MEĐUIGRE 0 – 24”, koji je bio poklon penzionerima Grada Zenice, a u povodu svjetskog Dana zaljubljenih.

Na ovu neobičnu ideju je došao sam glumac u dogovoru sa menadžmentom Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, i ista se pokazala kao pun pogodak. Mala scena je bila premala da primi sve zainteresovane, a oni koji su uspjeli doći do ulaznice nisu krili oduševljenje događajem, a posebno izvedbom “njihovog Ziketa”.

Ovaj, kao i svi sadržaji BNP-a Zenica u pozorišnoj sezoni 2019/20. dio su obilježavanja 70 godina postojanja i rada ove pozorišne kuće, čiji će se centralni događaj biti premijerna izvedba predstave “UKULELE JAM” (utorak, 25. 02. 2020.g.).

Bosansko narodno pozorište Zenica se zahvaljuje Zijahu A.Sokoloviću što je uzeo učešće u obilježavanju jubileja, kao i našoj vjernoj publici na ljubavi i povjerenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.