Kultura

Čitaj i kreativno razmišljaj

Zoom večeri poezije Društva pisaca BiH

07/07/2020

Stoga smo se odlučili da tokom jula održimo devet Zoom gostovanja pisaca iz BiH

Od danas, u naredne tri sedmice Društvo pisaca BiH će putam ZOOM aplikacije organizirati druženje i čitanje poezije recentnih autora, članova društva.

Prvi gost u utorak, 7. jula, u 19.00 sati, bit će Mile Stojić, pjesnik, esejist, antologičar i novinski pisac.

Društvo pisaca BiH u saradnji sa Općinom Centar (Sarajevo) i UNDP-ijem pokrenulo je program „Čitaj i kreativno razmišljaj“.“ Program je predviđao gostovanja pisaca u srednjim školama i centrima za zdravo starenje na području općine Centar, ali je zbog pandemije koronavirusa jedan dio tih aktivnosti postao praktično neostvarljiv.

– Stoga smo se odlučili da tokom jula održimo devet Zoom gostovanja pisaca iz BiH. Trajanje svake Zoom sekcije je ne duže od sat vremena – ističu iz Društva pisaca.

U narednim danima stihove će osim Stojića, govoriti Ahmed Burić, Mustafa Zvizdić, Mehmed Đedović, Lidija Pavlović, Amir Brka,Tanja Stupar Trifunović, Asmir Kujović, Husein Hasković…

Iz Društva pisaca BiH saopštavaju i da su osvježili web stranicu,te se tamo mogu naći ne samo obavještenja vezana za rad Društva i njegovih članova, već i novi sadržaji kao Poetske stepenice (mjesečno predstavljanje nekog od pjesnika/pisaca iz BiH, ali i svijeta), online čitanje časopisa Život, kao i elektronskih knjiga.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.