Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Magazin

Američki matematičar tvrdi da zna šta se desilo s malezijskim avionom

10/06/2015

Profesor matematike tvrdi da je rješio dijelove misterije nestalog aviona “Malaysia Airlines” na letu MH370 za kojim se bezuspješno traga više od godinu dana.

Teoretičari zavjere ponudili su do sada brojne scenarije, među kojima je i onaj da su avion s 239 putnika i članova posade na putu iz Kuala Lumpura ka Pekingu oteli vanzemaljci, ali realnost je malo drugačija, poručuje matematičar dr. Gung Čen s teksaškog Univerziteta A&M.

On je pomoću računara napravio modele kretanja aviona koji nagovještavaju da je letjelica vertikalno zaronila u Indijski okean i nije se raspala.

Sumulacija nesreće objašnjava misterije koje su se razvile oko nestanka i neuspjele potrage za MH370 – kao što su nepostojanje djelova olupine i prolivene nafte na površini.

Dr. Čen tvrdi da su tijelo aviona i krila potonuli brzo što objašnjava nepostojanje naftne mrlje na površini okeana.

Dr Čen kaže: “Pravi posljednji trenuci MH370 c´e vjerovatno ostati misterija sve dok jednog dana crna kutija ne bude konačno osposobljena i dekodirana. Ali, forenzičari snažno podržavaju teoriju da je MH370 pao u okean ponirući nosem na dole”, prenosi B92.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.