Magazin

Amerikanci pokušali objasniti “zašto se Srbi i Hrvati mrze”

18/06/2015

Ekipa Amerikanaca koja stoji iza kanala TestTube objavila je na YouTubeu “informativno-edukativni” video u kojem objašnjavaju odnos Hrvatske i Srbije, piše Index.

“Od religijskih konflikata do sporova oko granica, Hrvatska i Srbija desetljećima se sukobljavaju. Otkrivamo što se krije iza tog animoziteta i zašto se ove zemlje mrze”, stoji u opisu videa.

Neće se, kako navode, u svom izlaganju previše fokusirati na geografske aspekte priče, već kreću od činjenice da su Hrvati i Srbi “narodi istočne Evrope koji stoljećima žive jedni pored drugih”, ali jedni su većinom pravoslavci, a drugi katolici. Spominju i nastanak Jugoslavije, kralja Aleksandra, Nijemce, naciste, marionetsku državu, najnoviji rat, proglašenje hrvatske neovisnosti, optužbe za genocid…

“Danas se spore čak i oko zajedničke granice, rijeke Dunava”, navodi voditeljica, pa zaključuje: “Ukratko, Hrvati i Srbi mrze se zbog stotina godina konflikta, ratova i različite religijske ideologije. Čini se, nažalost, da se taj konflikt nastavlja”.

Komentari

2 Comments

  1. AneleX

    19/06/2015 at 11:07

    "Ukratko Hrvati i Srbi mrze se zbog stotina godina konflikta,ratova i razlicite religiske ideologije " pa ja postavljam pitanje zasto se i dalje mrze i zasto je doslo do tih ratova ? Ameri i dalje niste objasnili . Imam 14 pa de to malo jasnije .Jesam li jedina koja ne konta?

  2. miki mqan

    20/06/2015 at 13:47

    ama ne mrzimo se mi..

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.