Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Angelina Jolie postala profesorica na London School of Economics

angelina profesorica

Poznata američka glumica Angelina Jolie postala je profesorica na London School of Economics (LSE), prenosi Anadolu Agency (AA).

“Radujem se što ću podučavati studente, ali i učiti od njih, te sa njima podijeliti vlastita iskustva o radu u saradnji sa vladama i Ujedinjenim nacijama (UN)”, kazala je Jolie nakon što je postala gostujuća profesorica jednog od najboljih univerziteta u svijetu.

Jolie će se pridružiti Williamu Hagueu, bivšem britanskom ministru vanjskih poslova, u Centru za žene, mir i sigurnost na LSE.

Glumica će predavati studentima koji pohađaju postdiplomski studij u ovom Centru.

“Drago mi je da je pokrenut ovakav postdiplomski program. Nadam se da će i druge akademske ustanove slijediti ovaj primjer jer je to značajno kako bi proširili raspravu o tome kako osnažiti prava žena i stati ukraj nekažnjivosti za počinjene zločine koji nesrazmjerno pogađaju žene, kao što je slučaj seksualnog nasilja u konfliktima”, rekla je Jolie.

Na postdiplomskom studiju na kojem će predavati poznata glumica nalaze se moduli “Žene, mir i sigurnos”t, “Spol i militarizacija” i “Spol i ljudska prava”.