Magazin

Beograđanin “s autoceste” uopšte nema profil na društvenim mrežama

19/07/2015

Beograđanin koji je ovih dana postao hit u regiji zbog svog komentara gužve na naplatnim kućicama na hrvatskoj autocesti A1, progovorio je o popularnost koji mu je donio video u kojem novinarki HRT-a odgovara na pitanje o stanju na cesti.

 

Video je vrlo brzo preplavio društvene mreže i regionalne medije, a vrlo brzo se doznao i identitet glavnog aktera – radi se o 40-godišnjem koreografu i plesaču Leu Mujiću, koji se proslavio koreografijom baleta “Ana Karenjina” u zagrebačkom HNK-u, te koreografijom i režijom baleta “Opasne veze” na lanjskim Dubrovačkim ljetnim igrama.

 

Mujić je sada komentirao i cijelu tu prašinu koju je digla njegova izjava.

[pull_quote_right]Poruka kritičarima: Who cares, naravno da svako ima prava na opinion![/pull_quote_right]

“Ovo što se odjednom stvorilo oko mene nije popularnost. Balkanu treba takva vrsta zabave i to razumijem, ali ja se odavno bavim poslom koji zaslužuje mnogo veću pažnju. Kultura, umjesto nekulture. Zaista nisam pratio čitavu frku, jer nemam ni profile na društvenim mrežama, to me uopće ne zanima. Shvatio sam šta se događa tek kada sam primijetio da mi od jutros nekoliko novinarskih ekipa stoji pred vratima i čeka intervju”, kaže Mujić i dodaje:

“Oni zaista imaju najbolje autoceste, ali to što se dešava im umnogome odmaže. Ono je zaista prava katastrofa, šta sam drugo mogao odgovoriti?!”

Kritičarima na njegovo ulogu u spomenutom video klipu, poručuje:

“Who cares, naravno da svako ima prava na opinion! Nisam mali da bi se pravio veliki. Uopće me ne opterećuju komentari drugih, jer ne ovisim o njima, niti oni utiču na mene”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.