Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Magazin

“Beštija” u Jadranskom moru: Zbog kitopsine bježali i sa plaže (VIDEO)

08/06/2015

“Bila je to filmska scena, nešto što se uvijek događa drugima. Nikad nisam očekivala bliski susret s ovako velikom ‘beštijom’ i taj osjećaj, nešto između straha, nevjerice i uzbuđenja, bio je nevjerovatan”.

Tako je uzbuđeno ispričala Riječanka Gabriele Rogić, prenosi 24sata.hr.

S društvom je u petak na barci, samo 50 metara od lučice u Voloskom, ugledala neman dužine četiri metra, a širine metar i pol.

– Sigurno nije bila ni tuna ni sabljarka, a što god da je bilo, bilo je zadivljujuće. Lokalni ribari, koji su ga isto vidjeli s obale jer se u jednom trenutku približio vrlo blizu zaštitne mreže, rekli su da je definitivno riječ o morskom psu ili kitopsini. Žena koja je netom prije skočila u more brzo je isplivala, što bih učinila i ja, iako, moram priznati, neman nije djelovala nimalo agresivno ni napasno. Pa ipak, strah je vrag – kaže Riječanka, koja je s broda snimila veliku životinju.

– Vidi ga koliki je – komentirali su uzbuđeno svi koji su ugledali morskog psa.

Dodaje kako se “beštija” zmijolikog kretanja približila toliko blizu barke da je se moglo dotaknuti.

– Bila je usporena i djelovala pomalo izmoreno, nije se bojala ni barke ni motora. Plivala je oko i ispod barke nekih pola sata. Na barci je vladao muk. Tek kad smo se vratili obali, svi smo se raspričali i shvatili što smo u biti doživjeli – kaže Gabriele.

Splitski naučnik Alen Soldo misli da je riječ o bezopasnom psu zvanom lisica, kojeg inače ima u Jadranu. Lisica je strogo zaštićena vrsta, i to pred izumiranjem koja se ne smije uznemiravati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.