Bezobrazna mlada: Šta si ovo stavila u kovertu…

mlada123

Vjenčanje bi trebalo da bude najljepši dan u životu svakog para. Ipak, neki na njega gledaju kao na način da dobro i brzo zarade.

Takav slučaj dospio je i na internet, kada je mlada, koja je prethodno sve goste obavijestila da pokloni moraju da budu isključivo novčane prirode, maltene izvrijeđala bivšu kolegicu koja joj je u kovertu stavila ček na 100 funti (oko 127 eura), piše Mumsnet.com.

Iako je prosjek za novčani poklon u Velikoj Britaniji između 50 i 70 funti, mlada je bila razočarana onim što je zatekla u koverti i poslala je koleginici mail sljedećeg sadržaja:

“Jako smo se iznenadili kada smo videli da tvoj novčani doprinos nije u skladu sa dobrim željama mladencima na naš veliki dan, s obzirom na tvoj položaj. Ako želiš to da ispraviš, rado ćemo primiti izmjene u količini novca”, otkrila je Britanka jedan dio iz poruke koju je dobila u mailu.

[yuzo_related]

Ona je istakla i da nije mladina bliska prijateljica, već samo bivša koleginica (nakon ovoga samo poznanica), i potražila je savjet drugih ljudi kako da reaguje na ovu šokantnu situaciju.

Djevojka je objasnila i da dio “s obzirom na tvoj položaj” vjerovatno ukazuje na njeno nedavno unapređenje, iako joj nije jasno kakve to veze ima sa sumom koju je odvojila za njeno venčanje.

Nakon objave, komentari su počeli samo da se nižu, a većina uključuje savjet da poništi i taj ček na 100 funti, kako bezobrazna mlada ne bi dobila ništa.