Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivša austrijska misica tri dana bila je u umjetnoj komi

miss ena kadic

Smrt bivše Miss Austrije Ene Kadić (26) potvrdili su jutros za austrijske medije i iz Univerzitetske bolnice u Insbrucku.

Podsjećamo, ljepotica porijeklom iz BiH izgubila je bitku za život u ponedjeljak, nakon pada, pod za sada nerazjašnjenim okolnostima, sa 30 metara visoke platforme u Tiroler Bergiselu prošlog petka.

ENA KADIC4

Sudeći prema saopštenju iz bolnice, nesretna djevojka odmah po dolasku u bolnicu bila je “izgubljen slučaj”.

[yuzo_related]

Naime, iz bolnice su saopštili da su joj po prijemu u bolnicu konstatovane “teške ozljede glave, pluća i karlice”. Kako su saopštili, ljekari su bili primorani, zbog stepena masivnih ozljeda, odmah je staviti u umjetnu komu.

Nakon pada, Ena je uspjela pozvati svoga brata na mobitel, nakon čega je izgubila svijest i više se nije budila. Njena majka odmah je krenula da je traži, a Enu su prvo primjetila dva studenta.

Ubrzo je na mjesto nesreće stigao helikopter koji je Kadićevu prebacio u bolnicu u Insbrucku.

ena kadic1

Policija u Tirolu već je ispitala jednu osobu, koja je često džogirala s tragično stradalom djevojkom. U ponedjeljak se policiji javila još jedna osoba, koja je kritičnog dana džogirala na toj lokaciji, i ona je potvrdila da je vidjela Enu Kadić kako sjedi u blizini platforme za gledanje.