Bivša supruga otmičara aviona: To je bio brak iz pakla uz batine, mučenje i strah

otmicar

Seif Eldin Mustafa (59) koji je oteo avion EgyptAira prijeteći lažnom bombom i prisilio pilota da sleti na Kipar nije terorist već očajni bivši muž koji je doslovno učinio sve kako bi kontaktirao bivšu ženu.

Marina Paraschou (51) živi na Kipru, s sa Seifom je bila u braku pet godina i rodila mu četvero djece. To razdoblje života za nju je bilo pravi pakao.

Nakon što je avion sa 62 putnika i članova posade na letu iz Aleksandrije u Kairo sletio na aerodrom u Kipru otmičar nije iznio nikakve konkretne zahtjeve osim da njegovoj bivšoj ženi dostave pismo na četiri stranice. Zbog toga se u javnosti Mustafin potez počeo romantizirati i od opasnog terorista postao je samo očajnik koji žudi za ljubavi.

Ali, Marina kaže da bi svi imali drugačije mišljenje o njemu kada bi ga stvarno poznavali.

– To je bio brak iz pakla uz prijetnje, batine, mučenje i strah. Bio je muškarac koji je znao kako sijati strah i stvoriti očaj oko sebe. Bio je nestabilna i strašna osoba – ispričala je za kiparske novine Phileleftheros, prenosi Daily Mail.

Marina i Mustafa upoznali su se 1983. kad je njoj bilo 18 godina, a vjenačli su se dvije godine kasnije. Dobili su tri kćeri i sina. Živjeli su kod Marininih roditelja na Kipru, a nezaposleni Seif nije nimalo financijski pridonosio obitelji, ispričala je Paraschou.

Razveli su se 1990. i četiri godine kasnije Mustafa se vratio u Egipat gdje je završio u zatvoru zbog krivotvorenja i prevare. Iz zatvora je pobjegao 2011. za vrijeme nemira u zemlji.

Marina se prisjetila i kako je Seif reagirao kada mu je javila da je jedna od njihovih kćeri poginula.

– Što je to mene briga – pitao ju je tad.

– Uvjeravam vas, njemu nikad nije bilo stalo ni do mene ni do djece , ni dok je bio na Cipru niti nakon što je otišao. Jedino što nam je dao su bol, nesreća i strah – rekla je i dodala da nije istina da je u pismu koje joj je poslao tražio od nje da dođe na aerodrom.

– Policija me dovela kako bih potvrdila da je to on – rekla je Marina i dodala da se i dalje boji za svoj život i život svoje djece iako je Mustafa sad u zatvoru.