Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brutalno glupi razlozi zašto je ova djevojka podržala Brexit

358FB4C700000578-3658897-image-a-6_1466791814522

Izlazak Velike Britanije iz EU je i dalje top tema pa ne čudi što je “objašnjenje” jedne mlade Britanke o njenim razlozima zašto je glasala za Brexit u kratkom roku postalo internetski hit.

U videu nastalom prije referenduma – ili refejenduma, kako ga ona zove – dečko pita zgodnu djevojku kako planira glasati, a njen odgovor ga je uspješno nasmijao.

“Glasat ću za izlazak Velike Britanije da ne moram i sljedeće godine gledati Evropsko nogometno prvenstvo. Jer tada se više nećemo morati natjecati na Euru”, kaže djevojka, kojoj je dečko pokušao objasniti da se takmičenje zapravo održava svake četiri godine i nema veze s Evropskom unijom, ali ona se nije dala uvjeriti.

U nastavku bizarnog niza objašnjenja djevojka tvrdi da ne želi više kupovati “sumnjiva kokošja jaja od tko zna kuda”, nego “domaća susjedova jaja koja dosad nije mogla kupovati”, a brine je i odlazak u pariški Disneyland “zbog zatvaranja granica”.

Momak joj čitavo vrijeme pokušava objasniti da je u potpunoj zabludi, a osim što mu ne vjeruje, zgodnoj ali ne baš inteligentnoj Britanki nije jasno što mu je tu smiješno.

Video je u nekoliko sati pregledan više od 5 miliona puta uz gotovo 60 hiljada shareova samo na pageu Unilad Newsa, a iako neki sumnjaju da je namješten, mnogi napominju da je upravo ovako i došlo do Brexita.