Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čistač plaže na Jadranu pronašao novčanik NBA zvijezde

goran dragic – porodica pirija

Sezonski radnik Komunalnog poduzeća “Murtela”, Marin Pirija (52), postao je glavna priča u Murteru na hrvatskoj obali nakon što je na poznatoj plaži Slanici pronašao novčanik pun novca i kartica poznatog NBA košarkaša, Sovenca Gorana Dragića (30).

“Bilo je oko 6.30 sati ujutro. Skupljao sam smeće od Slanice prema Podraduču, kad sam na plaži kod restorana Morski pas ugledao odloženi novčanik. Pogledam unutra, vidim tri-četiri valute, osobnu kartu, nekoliko bankovnih kartica, putovnicu, zdravstvenu iskaznicu, iskaznicu donora organa… Stavio sam u džep i nastavio čistiti plažu, pa sam na kraju smjene novčanik predao u upravu komunalnog poduzeća”, ispričao je Pirija za portal Rudinapress.hr.

Djelatnici “Murtele” potom su kontaktirali košarkaški savez Slovenije od kojeg su dobili Dragićev broj telefona, nazvali ga te mu vratili novčanik. No, tada je poštenog nalaznika Piriju dočekalo iznenađenje.

“Goran je za mene ostavio omotnicu, u koju je stavio novac kao nagradu, broj telefona i poruku da bi se našao sa mnom”, kaže Pirija ne želeći otkriti o kojem se iznosu radi tek da je bio jako izdašan u što ne treba sumnjati budući da je Slovenac prošle godine potpisao ugovor težak 90 miliona dolara.

Na kraju se s Dragićem našla cijela porodica Pirija – Marin, supruga i dvojica sinova, a košarkaš Miami Heata bio je oduševljen što još uvijek ima poštenih ljudi.

“Zahvaljivao je i ponavljao kako mu je sve bilo u novčaniku. Zamišljao je u koje je sve probleme mogao upasti kao stranac bez ijednog domumenta, bez novca, kartica… Sinu se potpisao na loptu i dao još nekoliko autograma”, ispričao je Pirija.