Magazin

Da mu spase odsječenu ruku, prvo je zašili za nogu

19/07/2015

Jedan Kinez toliko je povrijedio ruku, da su hirurzi morali da mu je odsijeku i zašiju za članak. Navodno, to su morali da urade da bi se ruka oporavila tokom nekoliko sedmica, nakon čega bi je zašili na svoje mjesto.

Muškarac, poznat samo pod imenom Zhou, ostao je bez lijeve ruke u nesreći kada je u fabrici u kojoj radi odletio pod cirkular. On je za novine izjavio da nije bio svjestan šta mu se desilo i da mu je u tom trenutku mozak bukvalno stao.

[pull_quote_right]Ovo nije bio prvi put da Juyu i njegov tim rade ovakvu operaciju[/pull_quote_right]

Dr Tang Juyu iz Xiangya bolnice rekao je da je morao da mu hirurški zašije ruku za nogu da bi se oporavili oštećeni nervi i tetive u njegovom zglobu.

– Na normalnim temperaturama, povrijeđen prst bi trebalo da ponovo počne da prima krv u roku od 10 sati. To vrijeme je još kraće za cijeli ud. Ako predugo bude bez krvi, tkivo umire i bukvalno postaje nemoguće ponovo ga zašiti nazad – priča doktor Juyu.

Zhouova ruka je tako stajala preko mjesec dana, a potom mu je vraćena na svoje mesto komplikovanom procedurom koja je trajala 10 sati. On može sada da mrda prste, ali ga tek čeka duga rehabilitacija nakon koje će moći da pomjera cijelu ruku.

Dr Tang Juyu ruka operacija1

Ovo nije bio prvi put da Juyu i njegov tim rade ovakvu operaciju. Godine 2013. još jedan pacijent je nakon nesreće na poslu morao da prođe istu proceduru, a danas koristi svoju ruku kao da se ništa nije desilo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.