Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Magazin

Džin iz vode: Ulovljena najveća štuka na ovim prostorima

15/12/2015

Ribar Sebastijan Kalnak (35) na u Eminovcima kod Požege ulovio je najveću štuku koja je ikada upecana na tom području, ali i mnogo šire.

Kako kaže, nije ni sanjao da će mu se obično poslijepodne pretvoriti u ulov života. Dok je pecao s obale, mamac njegove udice zagrizla je velika štuka. Štap mu se iznenada savio, a u prvom momentu ovaj bivši nogometaš  pomislio je da je ribi normalne veličine. Međutim kada je htio da je izvuče iz ribnjaka na površinu osetio je borbu sa suprotne strane.

Kajnak se borio sa štukom nekoliko minuta dok je nije izvukao. S prijateljima je odmah izmjerio štuku koja je težila nevjerovatnih 8,2 kilograma i bila dužine od čak jednog metra.

– Poslije mjerenja odlučio sam da je vratim u ribnjak. Rekli su mi da je to jedan od najvećih upecanih primeraka štuke u Hrvatskoj koji je potom vraćen u ribnjak – rekao je Kalnak.

Dodaje da mu je kao mamac poslužila živa sunčarka duga nekoliko centimetara.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.