Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Frizer Francoisa Hollandea zarađuje skoro 10.000 eura mjesečno

Francois-Hollande

Frizer koji brine o frizuri francuskog predsjednika Françoisa Hollandea zarađuje mjesečno 9.895 eura, objavile su u srijedu francuske novine, dodajući da se frizer također obavezao da će sačuvati tajnu i da treba biti dostupan 24 sata dnevno.

Predstavljen samo kao Olivier B, predsjednikov frizer potpisao je šestogodišnji ugovor kada je Hollande došao na vlast u 2012. Ugovor također uključuje finansijsku pomoć i i “stambene i povlastice vezane za porodični život”, pišu satirične sedmične novine Le Canard Enchainé, pozivajući se na njegovu pravnu zastupnicu Sarah Levy.

Taj posao zahtijeva, međutim, potpunu predanost, navodi se u članku objavljenom u srijedu, što znači da frizer “treba biti dostupan predsjedniku 24 sata dnevno” i zakleti se na čuvanje tajni o svakoj informaciji koju bi mogao saznati tokom obavljanja svog posla.

– On je propustio rođenje svoje djece – izjavila je advoktica, dodajući da je on morao prodati vlastiti frizerski salon po nižoj cijeni zbog obaveza prema predsjedniku, prenosi AFP.