Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Holanđanki čitav dobitak na lutriji nakon što je muž otišao s mlađom

lutrija1111

Holanđanku koja je, za trajanja brakorazvodne parnice, na lotu osvojila 2,1 miliona eura, ugodno je iznenadila presuda holandskog suda po kojoj dobitak ne mora podijeliti s bivšim suprugom koji je otišao s mlađom ženom.

U objašnjenju Amsterdamskog suda stoji da je bračni par naveo spisak imovine koju je namjeravao podijeliti u trenutku kada je podnesen zahtjev za razvod – 20. oktobra 2014. a razvod braka je odobren u junu 2015.

Holanđanka je 2,1 miliona eura na lutriji osvojila 1. januara 2015.

Njenom bivšem suprugu presuda nije odgovarala, pa je naveo da su on i bivša supruga tokom 30-godišnjeg braka uvijek uplaćivali srećke zajedničkim novcem za domaćinstvo te da smatra kako bi i dobit trebala biti podijeljena.

Sudija je odgovorio kako ima uvid u činjenicu da je par podijelio zajedničke finansije najmanje četiri godine ranije, jer je on otišao živjeti s novom partnericom. Njegova tadašnja supruga, istaknuo je sudac, srećku je platila novcem s vlastitoga bankovnog računa, zbog čega dobitak nije zajednički.
Presuda je donesena 23. decembra, a objavljena u utorak. Sudija je podijelio preostalu imovinu para koja ukupno iznosi manje od 10.000 eura.