Hor Mošus gostovao na festivalu Baščaršijske noći

hor mosus
FOTO: D. Begović

Hor Mošus gostovao je u Sarajevu, na Festivalu Baščaršijske noći u Kolobara hanu. Ovom prilikom predstavljen je i spot za za kasidu “Tebe slijedim”. Ovaj spot na Youtubeu je već zabilježio preko 30.000 pregleda.

Spot je režirao Sulejman Muratović koji naglašava da je i ove godine ponovo spremio originalnu priču zahvaljujući horu Mošus iz Brčkog i ističe: “Ovo nije prvi put da sarađujemo zajedno ali je meni kao režiseru i producentu uistinu ovo bila najdraža saradnja do sada. Maksimalno sam se potrudio da opravdam povjerenje članova hora a siguran sam i javnosti koja će zasigurno uživati kako u kasidi tako i u kadrovima koje smo i ovaj put pažljivo birali za vas.“

Za odabir lokacija, ovaj put, odgovorni su njihovi pratioci na Facebooku, koji su u postavljenoj anketi dali najviše glasova gradu Jajcu, pa Sarajevu.

Muziku za ovu numeru potpisuje Armin Muzaferija.

“Saradnja sa Arminom nije došla iznenada. Nekoliko godina smo se pojavljivali zajedno na koncertima, a iz toga se izrodilo i prijateljstvo, što je rezultiralo saradnjom i na albumu “Zvijezdo sjajna”. Armin Muzaferija je u ovoj numeri u ulozi autora muzike i producenta, a ovim putem mu se još jednom zahvaljujemo na velikoj susretljivosti u procesu izrade ovog projekta“, navode u horu Mošus.

U ovom spotu pojavljuje se i poznati YouTuber Ajdin Hasanić, u ulozi glavnog glumca, koji kroz spot odrasta uz trud da u što više životnih segmenata primijeni praksu poslanika Muhammeda.

Tekst je napisao Ensar Gobeljić, dok je aranžman radio Sayid Rezić a kasida je snimnjena u Long Play studiju u Sarajevu.

Članovi Hora naglašavaju da je ovo do sada njihov najozbiljniji projekat, i da nisu ni sumnjali da će sa ovakvom ekipom na projektu, koja dolazi iz čak devet gradova, napraviti nešto vrijedno svake minute vaše pažnje.