Magazin

Ima 41 godinu i nevin je: Na času slikanja prvi put vidio golu ženu

25/06/2015

Japanac Takashi Sakai ima 41 godinu, zdrav je, ima dobar posao i “šarmantan osmijeh”, kako piše Japan Times, ali, tvrdi da je još nevin.

A statistike idu u prilog njegovoj tvrdnji i pokazuju da njegov slučaj i nije izuzetak. Naime, prema istraživanju koje je provela tamošnja vlada, sve je veći broj odraslih muškaraca, odnosno onih starijih od 30 godina, koji su u identičnoj situaciji kao i Sakai.

“Nikad nisam imao djevojku. To se jednostavno nikada nije dogodilo. A nije da me žene ne zanimaju. Obožavam ih, ali nikako da mi pođe za rukom s nekom ostvariti dublji kontakt”, kaže Sakai.

Ova je pojava, kako prenosi tamošnji mediji, zapravo toliko česta u zadnje vrijeme u Japanu da se za muškarce poput Sakai u govoru pojavio i poseban izraz – “yaramiso”.

Mnogi stručnjaci ovaj problem nazivaju “ekonomska kastracija” te ističu da je usporeni privredni rast zasigurno jedan od razloga koji stoji iza Sakaijeve priče i priče stotina hiljada drugih muškaraca u Japanu.

“U posljednja dva desetljeća, situacija za japanske muškarce vrlo je otežana i zahtjevna”, kaže stručnjakinja za upoznavanje, Yoko Itamoto.

Jedan od načina na koji razne udruge i organizacije koje se bave ovom problematikom pokušavaju pronaći rješenje je i osnivanje tzv. Akademije za nevine gdje se seksualnost i bliskost pokušavaju potaknuti, između ostaloga, i kroz crtanje i slikanje golih ženskih tijela.

“Kada vidite atraktivnu ženu, pozvat ćete je van, zagrliti, poljubiti. Tako stvari inače idu, međutim, ne i u mom slučaju. Dosad nikome nisam rekao da još nisam spavao sa ženom. Skrivao sam to od prijatelja, roditelja, kolega. Ustvari, pretvarao sam se da taj problem ne postoji”, priča Sakai za CNN.

I on također odlazi na satove slikanja ženskih aktova te priznaje: “Tamo sam prvi put vidio golu ženu uživo”.

Prilog o ovome problemu u Japanu možete pogledate OVDJE.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.