Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izložba 12 mladih umjetnika u Galeriji “Collegium artisticum”

Collegium artisticum

Izložba mladih autora pod nazivom “Dislokacija” bit će otvorena večeras u Galeriji “Collegium artisticum” u Sarajevu, u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja i Evropske noći muzeja.

Na izložbi će se predstaviti mladi autori koji su završili Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu ili je trenutno pohađaju.

Naziv izložbe “Dislokacija”, navode organizatori, odnosi se na izvjesno ‘iščašenje stvarnosti’, udaljavanje i otklon od uobičajenog, prepoznatljivog, na fizičku i mentalnu, prostornu i vremensku dislociranost, te, između ostalog, na izmještanje djela iz alternativnih prostora u galerijski prostor.

Mladi umjetnici predstavit će crteže, slike, kolaže, skulpture…

Na izložbi učestvuju: Alma Gačanin, Sunita Fišić, Zlatan Hadžifejzović, Dženan Hadžihasanović, Mak Hubjer, Emina Huskić, Lea Jerlagić, Kemal Konaković, Emir Mutevelić, Vanja Solaković, Bojan Stojčić i Nardina Zubanović.

Kustosku koncepciju izložbe potpisuje Sanela Nuhanović, a za tehničku postavku izložbe su zaslužni Jasmin Osmanković i Sanel Gluhović.

Izložba će biti otvorena u 19.00 sati, a publici će biti dostupna do 3. juna, najavljeno je iz Galerije “Collegium artisticum”.